Ziua Empatiei, la a treia ediție

Pentru a treia oară în România, se lansează invitaţia de a marca Ziua Empatiei pe 10 iunie 2022, o zi de conştientizare a importanţei şi a impactului empatiei la nivel personal sau colectiv şi de a contribui la construirea unei culturi a empatiei în comunităţile în care trăim.

Ziua Empatiei este o mișcare civică în care oamenii sunt invitați să onoreze invitaţia de a marca împreună o zi a empatiei. Sloganul acestei mișcări civice este „Building empathy in my community” sau „Construim empatia în comunitate”, deoarece credem că fiecare are puterea de a contribui la crearea unei lumi mai empatice.
Scopul evenimentului Ziua Empatiei sunt de a informa despre semnificația empatiei și modalități de dezvoltare a ei, de a promova rolul şi puterea empatiei în comunitate şi de a pune empatia în mișcare.

Întotdeauna Ziua Empatiei va fi o ocazie de a afla mai multe despre ce înseamnă şi ce nu înseamnă empatia, de a afla ce este ascultarea empatică şi care sunt barierele ei, să împărtăşeşti poveşti personale în care empatia a avut un rol important sau să alegi să organizezi sau să participi la evenimente publice sau private cum ar fi workshopuri despre empatie, lecturi cu glas tare (pentru că cititul poate contribui la dezvoltarea empatiei), precum și alte evenimente (proiecții de film, diverse alte activități care credeți că pot contribui).

Prima ediție a avut loc pe 10 iunie 2019 și a adunat evenimente în 15 județe din Romania. Pentru că 2019 a fost Anul Cărţii şi pentru că cititul poate avea o contribuţie importantă la dezvoltarea empatiei, românii au fost invitaţi ca, în orice colţ al României ar fi, pe 10 iunie 2019, să organizeze lecturi publice sau private despre empatie.
În 2021, Ziua Empatiei a reunit peste 50 de evenimente publice sau private, ce au avut loc în România atât online, cât și fizic în biblioteci, școli și hub-uri.

Așadar, Ziua Empatiei este un eveniment umbrelă sub care sunt organizate mai multe evenimente pentru promovarea empatiei.

Orice persoană, organizație, companie sau instituție publică se poate implica că organizeze un eveniment de Ziua Empatiei. Cei interesaţi de organizarea acestui eveniment, pot găsi mai multe detalii şi suport în organizarea evenimentului pe http://empathyday.eu/index.php/cum-te-implici/

Cei interesaţi să participe la Evenimentele Zilei Empatiei pot să găsi mai multe detalii pe pagina dedicată evenimentelor: http://empathyday.eu/index.php/evenimente-ziua-empatiei/

Mișcarea Ziua Empatiei are loc cu susţinerea unor parteneri strategici 
Grupul de studiu de Comunicare Nonviolentă cu Lăcrămioara Ocunschi,Biblioteca Metropolitană București (BMB ),

Despre Ziua Empatiei
Ziua Empatiei este un proiect şi o mişcare civică iniţiată în 2019 de către Lăcrămioara Ocunschi, alături de Claudia Şerbănuţă. Misiunea este declararea oficială a unei zile a empatiei, lansarea de cercetări legate de nivelul de empatie, precum și crearea și promovarea de programe pentru dezvoltarea empatiei.

Mai multe detalii:
siteul oficial http://empathyday.eu
pagina Facebook Ziua Empatiei https://www.facebook.com/EmpathyDay.eu
grupul de Facebook Ziua Empatiei – Empathy Day Movement https://www.facebook.com/groups/488761311666337

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *