Cum poți te implici

Pentru a doua oară în ţara noastră, românii de pretutindeni sunt invitaţi să celebreze o Zi a Empatiei pe 10 iunie.
Oriunde te-ai afla, te așteptăm alături de noi pentru a promova empatia. Anul 2021 este al doilea an când Ziua Empatiei este sărbătorită în România și ne dorim să fie o zi a micilor acțiuni prin oricine este binevenit să contribuie.

Cum poți celebra Ziua Empatiei?

Îți propunem câteva variante de evenimente pe care să le organizezi:
1. un atelier/ workshop/ training despre empatie.
2. un moment (atelier) de lectură pentru că cititul este o modalitate ce poate contribui la dezvoltarea empatiei. Lecturile pot fi publice sau private.
3. alte evenimente creative ce pot contribui la conștientizarea empatiei.

Când poți organiza? 
Recomandarea este ca evenimentul să fie pe 10 iunie, dar în funcție de disponibilitatea ta poate fi și cu 1-2 zile înainte sau după.

Unde pot fi organizate?
Evenimentele pot fi organizate online sau offline în oraşul tău, la serviciul tău, într-o şcoală, într-o librărie sau într-o bibliotecă, într-o cafenea, ceainărie sau într-un hub, în orice loc preferat de tine sau … chiar în familia ta.
Deci evenimentele pot fi închise / private (dedicate unui număr limitat de oameni) sau deschise publicului larg (unde poate participa oricine dorește)

Cine poate organiza?
Orice persoană, organizație, companie sau instituție publică .

Ne bucurăm că alegi să contribui la această mişcare şi că îţi doreşti să organizezi un eveniment.
Paşii de urmat:
Pasul 1.
Completezi formularul de mai jos și primești automat resurse grafice pentru organizarea evenimentului, mai concret un vizual pentru o copertă de eveniment de Facebook și un vizual pentru un afiș A4 pe care le poți personaliza cu detaliile evenimentului tău. (Poți să le vezi și aici )
Pasul 2.
Lansezi evenimentul şi îţi inviţi comunitatea (oricât de mare sau de mică este ea). Dacă este un eveniment public, spune-ne și noi îl vom lista pe pagina dedicată evenimentelor (aici)
Pasul 3.
În timpul evenimentului, dacă faci poze şi le postezi în Social Media, folosește hashtag-urile #EmpathyDay2021 #EmpathyDay #ZiuaEmpatiei #ZiuaEmpatiei2021.
Nu uita să le distribui şi în grupul Empathy Day Movement ca să ne bucurăm împreună.
Pasul 4.
După eveniment, scrie-ne și spune-ne câți oameni ați „atins” cu evenimentul vostru și ce ați făcut concret (workshop, lectură, altele).

Așadar, te invităm să ne laşi câteva date despe eveniment. După completare primești un link pentru descărcarea materialelor